Pagina's

zondag 20 oktober 2013

Weekend Report #5 : Geluk geef je Door

Dit weekend bleef ik lekker binnen. Helaas aan bed gekluisterd om te herstellen van ziek zijn. Zaterdag kwam met de post de nieuwe Happinez mee en ik kon dat goed gebruiken. Afleiding met een super leuk tijdschrift. Beter kon niet! 

Happinez bestaat 10 jaar en dat moest gevierd worden. Onder het mom van 'Geluk geef je door' ontving ik een Hamsa handje aan een ketting, een boek van Eckhart Tolle; 'De kracht van het Nu in de praktijk', een gelukskaartje voor een   winactie en dit:


Dit geluk geef ik aan jullie door, maar kon ik dit weekend zelf ook gebruiken.

Ik heb creativiteit gebruikt om ontspannen bezig te kunnen zijn en daarmee mijn hoofd leeg te kunnen maken. 

Ik realiseerde mij dat de kussens die ik al jaren geleden bij de IKEA had gekocht wel hun beste tijd gehad hadden. Maar aangezien ik niks zomaar weggooi besloot ik er een #DIY (Do It Yourself) project van te maken en dat is aardig gelukt!

Ik heb mooie kleuren wol uitgezocht die
Ik nog had liggen, ik pakte mijn rondbrei-naalden en begon op mijn gevoel te breien. Want ik snap niks van patronen uit boeken. Veels te ingewikkeld. Laat mij zelf maar wat aanklooien. Met zo nu en dan een leermoment van mijn moeder. 

Ik deed er twee middagen over, ik kon ontspannen en even niet aan die pijn denken. Ik werd blij van de kleuren en blij van de wol die ook echt 100% echt wol is en werd er blij van dat ik al gauw wat resultaat begon te zien.


Ik kan alleen nog maar recht breien. Maar  door de variatie in kleur kan ik daar heel blij en vrolijk van worden.

Al gauw besloot ik een pompon te maken voor wat extra op het kussenhoes  dat ook al bestaat uit twee kanten. Een drukke en een rustige kant. Zo kan ik het ook aanpassen aan mijn gemoedstoestand. 


Zoals je kan zien was ik ook al verliefd om mijn pompon in wording.

En uiteindelijk was dit het resultaat van de pompon.


De pompon heb ik weer van wol gemaakt!

En nu komt dan het resultaat van mijn
Kussen........



Dit is de ene kant.

En dit de andere kant:


Ik zeg: PROJECT GESLAAGD! Wat jullie?! 

maandag 14 oktober 2013

Weekend Report #3 en #4


Je kent het wel zo'n weekend.... Je hebt je afspraken afgezegd of expres geen afspraken staan en je neemt het ervan. Lekker uitslapen, maskertjes nemen, in je huispak met een dekentje en een filmpje op de bank, lekker kopje thee erbij.... Etcc.... Vandaag dat ik niet afgelopen weekend maar het weekend daarvoor geen blogstof had en ik het nu even verwerk in het report van nummer #4.

Afgelopen weekend was echt een perfect weekend. Mijn ouders waren 30 jaar getrouwd en we gingen daarom wat leuks doen. Mijn moeder is net zoals ik dol op alles wat oud is. Je hebt er ook andere woorden voor maar dit zijn dus de woorden van mijn moeder ;-) 

We gingen naar Twisk. Daar is een kringloopwinkel met wel heel bijzondere spullen. De dame van 'Jolandelijk' ( jolandelijk is een kringloop dat midden in het weiland ligt, landelijk dus) houdt erg van recyclen van jongs af aan al. Ze gooit niet zomaar dingen weg en koopt al helemaal geen nieuwe dingen. Aangezien de producten van vroeger een langere levensduur hebben en steviger zijn gebouwd dan alle plastic troep van tegenwoordig. Alle spullen in haar winkel hebben dan ook een verhaal aangezien ze alles zelf inkoopt, voor naar Frankrijk reist of ergens een oud huis leeg haalt. 

Voor meer info: www.jolandelijk.nl 

Even een indruk:


Mijn moeder kocht een grote glazen pot. Deze pot mocht nog niet op de foto aangezien ze hem nog wel stylen. Oké mam! ;-) maar ik kocht een à la brabantia blik:


En een doosje met een rieten rolluiken met jaren 50 lakstiften. De lakstempel moet ik binnenkort maar eens aanschaffen.



Daarna gingen we nog uiteten. Lekker ouderwets bij van der valk. Maar altijd gezellig en jeugdsentiment. 


Alles was heerlijk maar als ik uiteten ga dan kan een dame blanche niet ontbreken.

Zondag was een hele herfstige en waaibomendag. Zo'n dag dat je eigenlijk je bed niet uit wilt komen. Maar, er was een vintage sale van C4Cvintage in het Trouwgebouw in Amsterdam. Verschillende shops hadden daar hun kraam uitgestald, waaronder Out of the Closet, The end & The Timemachine, The Vintage Store en nog wat minder bekende winkels op het gebied van vintage en wat particulieren.

Ik kocht er twee winterwarme wollen truien. 1 van turkoois en 1 met zwart en zilver. Ook kocht ik de nodige sieraden.


En dronk ik gember bier!!!! Yum!!!!


En at ik Gedroogde tuinbonen soep met argan olie!! Lekker!!!!! Om de dag af te sluiten.


Ik moet zeggen dit is echt een aanrader. Ik had het nog nooit gegeten maar het was smullen!

www.c4cvintage.nl

Het was weer een perfect weekend waarin ik ook m'n practice deed met de Bodybalance (yoga,pilates en tai chi) van mijn docent Anna die zo lenig is als een rietje en helemaal verliefd is op deze les en dat ook overbrengt op haar leerlingen. Ik ben dus ook verslaafd.


www.fitforfree.nl (Bijlmer Arena)

Wat hebben jullie het afgelopen weekend gedaan?!

Vandaag was het weekend weer voorbij en sloot ik het weekend af met deze prachtige natuurfoto!!


zaterdag 12 oktober 2013

I <3 SLA

SLA is een nieuw concept in de Amsterdamse Pijp in Amsterdam. Je kan je eigen salade samenstellen. Dit doe je door te kiezen uit de 5 opties. Je kiest een soort sla, je kiest een zaad, je kiest je groentes, je kiest je dressing en je kiest je toppings. 

Dat kan er dan zo uit komen te zien. Ik koos voor rucola, rode en witte quinoa pompoen, artisjokharten, kikkererwten, rode uitjes en een honing mosterd dressing. Aanrader want wat was dit lekker!!!!!


Naast het feit dat je zelf een salade kan samenstellen zijn er natuurlijk nog meer gezonde opties. Ik koos voor een groene smoothie met komkommer en bleekselderie. En den gratis glas water dat je zelf kan pakken met een heerlijke komkommer smaak als dorstlesser.


Daarnaast kan je nog kiezen uit: standaard salades , koffie en thee en nog veel meer!! Maar daarvoor verwijs ik je graag zelf naar dit heerlijk concept op de Ceintuurbaan 158 in Amsterdam !!

Wil je alvast een klein beetje sfeertje proeven? Check:




Of kijk op: www.ilovesla.com 

Ben jij hier al eens geweest?! Wat heb jij gegeten/gedronken?! 

Laat een reactie achter hieronder bij de comments!

zondag 6 oktober 2013

LUSH Wintercollectie

Nu de blaadjes van de bomen vallen, het in de avond weer eerder donker wordt en je bij thuiskomst lekker met de kachel aan wilt zitten is het nu ook weer tijd voor een bad/maskertje en al dat soort verwennerijen in de badkamer. Het kan zijn dat je dit doet in de relax modus maar de feestdagen komen er weer aan en dan wil je er ook picobello uitzien en je goed voelen.

Vrijdag was ik bij het bloggers event van LUSH Kalverstraat en liet een medewerker mij kennis maken met het nieuwe winter/feestdagen assortiment. Deze collectie zal vanaf nu tot 31 december in de winkels te verkrijgen zijn.

Ik werd verwend doordat ik alles maar dan ook alles uit mocht testen, lekker drankje en een hapje erbij. En na verloop van tijd werd mij gevraagd wat ik nou het allerlekkerste vond!! Dit kreeg ik in een goodiebag mee naar huis om zelf mee aan de slag te gaan!!

Hieronder zal ik verslag doen van enkele producten en de LUSH winter collectie laten zien!!


Voor de kenners moet deze Snowfairy wel bekend zijn! Hij is er altijd alleen in de winter maar daar is menig persoon jaloers op. Ik zelf ook want hij ruikt zo sprookjesachtig lekker alsof je voor het eerst een snoepwinkel binnen stapt! Hij is er in drie formaten en je kan hem online bestellen en in de winkel kopen! Wees er snel bij en sla meteen een voorraad in voor de rest van het jaar! Je kan je ermee douchen maar ook je haren mee wassen!! Pas maar op dat mensen je niet willen opeten! ;-) 


Rudolf is het nieuwe gezichtsmasker. Er zit citroen, komkommer, lavendel en aloe vera in! Reken maar dat je huidje weer straalt na een dag binnen bij de kachel ! Dit masker lost alle ongemakken zoals schilfers en een droge huid op!!


Droge lippen?! Gebruik dan nu de nieuwe  lip scrub van LUSH! Zijn naam is Santa's en is echt bedoeld om je lippen op en top te verwennen! Als je goed kijkt zie je er hartjes in zitten. Die hartjes zijn eetbaar dus na je scrub behandeling kan je je lippen lekker aflikken....;-) Na het scrubben verwen je je lippen met een diep rode of een iets minder rode glans!! 


De linker bruisbal heet Bombardino! Met een heerlijke geur van citroen cheescake met een toefje slagroom om het af te maken! De rechter is ervoor bestemd om je douche ervaring intiem te maken. Want hij heet niet voor niets Orange Jelly! 

Uiteraard zorgt LUSH er ook voor dat je je familie weer ontzettend in de watten kan leggen met de feestdagen. 

Hieronder een impressie van de spraakmakende cadeauverpakkingen!!

Zien jullie de kenmerken van de flowerpower tijd?!



Daarnaast heeft de Flowerpower ook een aantal bad ballistics:


Wanna be a star?



Deze zijn speciaal voor Halloween!

Daar wordt je hebberig van he?! 

Heb jij de nieuwe collectie al gespot en gekocht ?!

Wat is jouw favoriet?

Ik hoor het graag !

Check de site! www.lush.nl  

Twitter: #lushwinter

 




dinsdag 1 oktober 2013

Coca gaat Groen

Het is het meest bekende merk van de wereld. En het meest gore drankje ooit met kilo's suiker..... Je zou dan verwachten dat de verpakking ook niet echt milieu-vriendelijk is...Maar niets is minder waar. Mijn oog viel op een flesje wat volledig biologisch afbreekbaar is!! Hoe tof!! 



Ik ben benieuwd wat jullie hiervan vinden!!

Laat je reactie hieronder achter!!