Pagina's

vrijdag 22 november 2013

#Flavlive13

Online shoppen doe je bij de meest kekke verzamel site anno 2013 namelijk Flavourites.nl Deze site bevat de meest maffe,leukste,origineelste,knapste,blije designer webshops ever.

Te denken valt aan roze zuurstok jurken tot aan maandverband van biokatoen, van eco friendly schorten en rompers tot aan brownies per post. Je kan het zo gek niet bedenken of het bestaat. Alleen, je moet goed van vertrouwen zijn met een webshop. Je weet nooit helemaal zeker wat je in huis haalt want: de foto van het betreffende artikel kan bewerkt zijn om het nóg aantrekkelijker te maken, de kleur zegt crème maar wijkt bij het vinden op je deurmat toch af van wat je voor ogen had. En zo zitten er behalve dat het ook leuk is om iets online te kopen ook haken en ogen aan een webshop.

Flavourites heeft daar iets op bedacht en organiseert daarom 22 t/m 24 November 2013 in het voormalige Stork gebouw (nu heet het: De Overkant) in Amsterdam Noord: Flavourites Live! Circa 170 webshops staan live opgesteld om jou te verwelkomen. Inclusief de desbetreffende designer(s) een ontmoeting waard dat kan ik je vertellen! 

Vandaag was ik daar en de volgende webshops heb ik gezien.


Anke van der Meer met haar snailmailshop. (Snailmail is post dat via de ouderwetse manier verstuurd wordt. Slome post via de brievenbus.) Ik kocht bij Anke een rolletje masking tape. Maar ze heeft ook leuke sluitstickers, een nieuwe agenda voor volgend jaar, het snailmail magazine en het stempel magazine. Een kijkje waard dus.


Chocstar.nl ontwerp je eigen chocoladereep met Belgische chocolade en ontvang hem per post.... Mmmmmm!


Geertje Aalders. Voor de mensen die haar niet kennen, zij staat bekend om haar knipkunst en heeft geregeld werkbladen in een tijdschrift verstopt om haar werk te promoten en om te zorgen dat je er zelf mee aan de slag kon. Haar knipkunst is te bewonderen op haar stand. En natuurlijk wordt er verwacht dat je niet met lege handen naar huis gaat.


Bij de Flavourites Store kan je de producten van Greetings From Nl Souvenirs bewonderen en bestellen. Deze items zijn ontworpen door Designer Chrissie Cremers en zijn volledig Eco Friendly geproduceerd. Te denken valt aan bovenstaande slabber met stroopwafel ontwerp, een cover voor je smartphone, rompers, place-mats en nog heel veel andere kekke artikelen.




Bio katoenen tampons en maandverband beter voor jezelf en voor het milieu. hier zal nog een uitgebreid review over verschijnen.

Dit is een kleine impressie van welke webshops er zoal te vinden zijn op dit event.

Ik kocht een rolletje masking tape bij Anke van der Meer en een stempel en een rolletje masking tape bij Zenz dat is een online woonwinkel met Scandinavische woon accessoires.


Uiteraard zijn er ook leuke workshops te volgen. Onder andere het drukken van een leuke afbeelding op een tas en het ontwerpen van een broche. 

Daarnaast kan je gratis styling advies krijgen met bijpassende kleding/ make-up en een fotoshoot van je make-over.

En zijn er leuke restaurantjes waar je heerlijke versnaperingen kan halen.

Je kan er komen met bus 32 en bus 33 (halte Johan van Hasseltweg) vanaf Centraal Station.

Ook is het goed te bereiken via uitvalswegen met de auto en je kan de pont nemen naar het IJplein. En dan een stukje lopen of fietsen naar Gedempt Hamerkanaal 85.

Je kan er zowel contant betalen als met pin!

Enthousiast???? Ik heb in ieder geval ontzettend genoten!


zondag 17 november 2013

Weekend Report.......

Dag lieve lezers,

Het is jullie vast al opgevallen dat ik de afgelopen periode niet steevast een weekend report schreef. Dit omdat ik vrij inspiratieloos was en niet de bijpassende onderwerpen kon vinden voor mijn blog. Al had ik best over De Nieuwe Yoga School in een weekend report kunnen schrijven.... Ik was zo enthousiast dat ik daar alleen al 1 hele blog aan weet!

Anyway ik ga het goedmaken met jullie. 
Vandaag schrijf ik weer een weekend report.

Vrijdag had ik weer een Me-Time dag. Deze dag is helemaal voor mij alleen. De activiteiten verschillen per keer, maar afgelopen vrijdag koos ik voor een hang/uitslaap/relax dag. Heerlijk! 

Ik luisterde naar verschillende meditaties, waarvan er een heleboel gratis te downloaden zijn in de App Store. Geef als zoek optie: meditatie of ontspanning en je hebt keuze genoeg.

Ik koos voor m'n eigen CD die ik onlangs kocht bij de Spirituele Boekhandel Wanuskewin in Amsterdam. 


Zoals je hierboven ziet leer je spanning herkennen en verminderen. er staan veelbelovende meditaties op zoals: reis door je lijf, massage voor je zintuigen, mentale training, dansen geeft energie en nog vele anderen. Elke meditatie heeft zijn eigen inbreng en is lekker veelzijdig. Ik kan jullie vertellen dat ik ze allemaal even prettig vind. De afwisseling daar hou ik wel van!!

Na de meditaties heb ik vooral mijn talloze stapel met boeken en tijdschriften weggelezen. Ik las het Yoga Magazine daar geniet ik altijd ontzettend van en kan er ontzettend veel uithalen om
Zelf toe te passen. Ook las ik een boek over hoogsensitiviteit. Dat was erg herkenbaar. De oefeningen zijn ook meditaties en je leert je kracht te gebruiken als iets positiefs in plaats van iets negatiefs. Verhelderend!

Na een heerlijk schoonheidsslaapje begon de zaterdag en stond ik op om richting de Bodybalance te gaan. Voor mensen die niet weten wat dit is, dit is een combinatie van Yoga/Pilates en Tai Chi. Je wordt er lenig/sterk en ontspannen van. Een perfecte combinatie om het weekend mee te beginnen. 

Daarna toog ik richting de stad. Ik kwam op de Dam een Russisch gezelschap tegen die een optreden gaven cq protest maar waar het over ging was mij niet duidelijk. Uiteindelijk kwam er ook nog
Even een brassband mee optreden. Het was een mooie combinatie. Vervolgens ging ik richting Osdorp om een vriendin te bezoeken. Dit deel van Amsterdam ken ik eigenlijk helemaal niet zo goed maar wat is het daar ruim!! Veel natuur!! Een heus stadspark waar zwanen en ganzen een mooi tafereel lieten zien. Ook ging ik nog even langs de Action waar ik Biologisch afbreekbare shampoo vond. Daar ga ik deze week een blog over schrijven. 

Daarna at ik bij de vriendin in kwestie met een prachtig uitzicht over Amsterdam, om vervolgens weer huiswaarts te keren. 

Vandaag had ik weer met een andere vriendin afgesproken. We gingen naar Zaandam!! Daar kocht ik een cadeautje voor een collega bij De Tuinen en at ik een heerlijke frozen yoghurt en dronk er een biologische yoghurt bananen/limoen/kokos shake. Pure verwennerij en geen nutteloze uitgaven.

Op de terugweg dronk ik nog een heerlijke smoothie van Innocent maar daar horen jullie binnenkort meer over.


vrijdag 15 november 2013

De nieuwe Yoga School

Degenen die een beetje op de hoogte zijn met Yoga, kennen hem vast wel: Johan Noorloos! 1 van 's werelds beste Yogi's......

Johan zocht een plek voor zichzelf en anderen die begaan zijn met Yoga en andere meditatieve vormen, zodat hij een plek had om te creëren en iedereen met open armen zou kunnen ontvangen.

Na lang zoeken is zijn wens uitgekomen en is begin November van dit jaar, 'De Nieuwe Yoga School' geopend middenin hartje Jordaan in Amsterdam!!

Hij en zijn team (onder andere yoga docenten, mindfullnes docenten, en meditatie docenten) hielden een open weekend. Je kon er verschillende lessen volgen en dat deed ik. 

Ik volgde Pilates/yoga en Stembevrijding/klankmeditatie en was ontzettend enthousiast. Mede omdat hier de beste docenten komen, het pand ZEN is en dat ook uitstraalt, er een gevoel van 'thuiskomen' heerst, je gelijkgestemde mensen ontmoet en er een (h)eerlijke bar met lounge hoek is waar je tot bezinning kan komen onder een genot van een kopje Pukka thee, een stuk worteltaart of een lekkere detox smoothie.

Nieuwsgierig geworden?!

Bekijk mijn foto's en kijk op: www.denieuweyogaschool.nl voor meer informatie en Like de gelijknamige Facebook pagina!!








vrijdag 1 november 2013

Weekend Report #6

Afgelopen weekend koos ik lekker voor mijzelf. Tijd vrij maken voor jezelf doet zoveel goed. Vroeger vond ik het bijvoorbeeld nooit prettig om alleen te gaan shoppen. Maar afgelopen vrijdag koos ik daar lekker voor......

Ik ging eerst even langs de YoghurtBarn in de Pijp. Ik had namelijk nog een special tegoed van het Bloggers Event en dat was een goed moment om mijn dag mee te beginnen. 

Ik koos voor de 'Bango Brownie', deze special bevat ananas, brownie, walnoot, agavesiroop en een door jou gekozen yoghurt. Ik koos voor hangop......deze yoghurt past precies bij deze special vind ik zelf en het was smullen. Kijk maar naar onderstaande foto!!


Na dit lekkere uitstapje toog ik naar de Footlocker. Het was namelijk weer eens sale en aangezien ik dol op Allstars ben, kocht ik daar een paar schoenen voor €30 ipv €64 in de uitverkoop. En ze waren er dus nog in mijn maat dat komt helaas niet zo vaak voor als er sale is.


Ik vond deze met doodshoofden erg leuk. Het wil dat ik ze gisteren tijdens Halloween aan had ;-).

Daarna ging ik even naar De Bubbletea Bar. In eerste instantie zou je denken waarom schrijft ze daarover in haar groene blog. Dat vroeg ik mij eerst ook af. Maar niets is minder waar. De bubbletea ziet er chemisch uit maar is volledig suikervrij. En er zitten geen kleurstoffen in. Ook al is dat wel te zien. De kleuren die erin zitten zijn allemaal plant aardig en dat proef je! 

Het concept is als volgt:

Je kiest een theesoort:

- ik koos groene thee.

Je kiest het soort balletjes. 

ik koos aardbei, aloe vera, mango, bosbes. De bosbessen waren kauwballetjes en de anderen waren knalbesjes. De knalbesjes knallen open zodra je erop bijt.

Als je klaar bent wordt je beker vacuüm gezogen en krijg je er een extra breed rietje bij zodat de balletjes daar doorheen kunnen.


Daarna toog ik nog naar de Zaailing een winkel op het gebied van de Antroposofie en ze hebben behalve levensmiddelen alles. Ik kocht er een cd met wiegeliedjes. En een boek over Hooggevoeligheid.

Zaterdag ben ik met vriendinnen naar het festival in de Spuistraat geweest. Genaamd Gespuis. 


De winkeliers daar promoten hun winkels en dat is erg veelzijdig. Van kunst tot cupcakes en van boeken over prostitutie tot Champagne proeven. Wij besloten een cupcake te maken bij: La patissiere. Waar ze cupcakes en taarten maken en decoreren workshops geven. De ingrediënten van de producten zijn volledig biologisch en dat proef je. Met fondant, uitsteekvormpjes en eetbare kraaltjes maakte ik dit mooie kunstwerk.

 
En onderstaande foto laat zien wat ons gezamenlijke resultaat was van de workshop.


Het resultaat mocht er zijn. We werden ook bekroond met een plaatsje op de Facebook van deze winkel in verband met onze hoogstaande creativiteit. En terecht!

Op zondag had ik een heerlijk rust dagje voor mijzelf. Of nou ja rust..... Ik ging lekker naar de sportschool en trainde al m'n spieren! 


En bij thuiskomst had mijn moeder een heerlijke Bowl gemaakt met: banaan, appel,peer,sinaasappel en bevroren bosbessen!! Yum Yum!! 

Een betere afsluiting van het weekend bestond er niet!!

Wat deden jullie afgelopen weekend?!

Laat onder mijn blog een reactie achter. Voeg je toe aan mijn Facebook pagina met dezelfde naam. Dan blijf je op de hoogte van nieuwe updates! Like&Deel mijn bericht! Bedankt!!