Pagina's

woensdag 25 december 2013

#Foute #Kerst #Trui

Vandaag was dan eindelijk eerste kerstdag! Het was erg gezellig met familie en al dat lekkere eten wat m'n moeder had klaargemaakt..... Smullen!


Bowl vind ik 1 van de lekkerste dingen die er bestaat en het is ook een gezond toetje :-) ik word daar ontzettend blij van!

Ook hadden we nog keuze uit een aantal toetjes van Mona. Mijn vader is daar dol op en met de feestdagen mag dit niet ontbreken. 

We hebben ook gegourmet. Heerlijk je eigen hapjes koken.

Hier waren we bezig om het klaar te zetten:


Stoofpeertjes, sla, ei en brood stond al op tafel. Daarbij kwam nog vlees, vega hapjes en beleg.

We begonnen de middag/avond met een glas wijn voor de anderen en een glas water voor mij aangezien ik geen alcohol mag drinken. De toastjes met vega filet american en vega worst en brie hadden gretig aftrek.

In de ochtend was ik van plan om heel cliché mee te gaan naar de kerk. M'n pa zingt daar in een koor en met kerst ga ik altijd mee. Vandaag sliep ik door de wekker heen, keek ik een kerstfilm op de TV en trok als outfit m'n FOUTE KERSTTRUI aan!! ;-)



Hadden jullie ook een foute trui aan?! 

En wat stond er bij jullie op het menu?!

Laat hieronder een reactie
Achter!

X

maandag 23 december 2013

SOS Winter

Hadden jullie vandaag ook de behoefte om lekker in je huispak onder een dekentje op de bank naar de 'Gouwe Ouwe' films te kijken die ieder jaar rondom kerst op TV te zien zijn?! 

Ik kan dat goed voorstellen. Het waaide/waait heel hard buiten en daarbij is het ook nog eens waterkoud. 

Een goede reden om eens wat stuff aan jullie voor te stellen die je absoluut niet moet vergeten wanneer je een stap buiten de deur zet.

Als eerste hebben we:


de lip butter van THE Body Shop. Deze boter verwarm je tussen je vingers waarna je het op je lippen kan smeren. 

Daarna voelen ze heel zacht aan omdat er bijenwas in zit als een ingrediënt en daarnaast smaakt het naar dragon fruit. Je lippen worden dus én verzorgd én ze ruiken/smaken lekker ;-) in ieder geval zijn kloven in je lippen verleden tijd.

Je kan deze lip butter kopen voor €1 bij THE Body Shop en met je aankoop steun je ook nog eens het goede doel namelijk ; THE Body Shop Foundation.

Deze Foundation zet zich in voor drie goede doelen namelijk:

Dierenbescherming Amsterdam
Bee-lease
Het Babyhuis

Reden genoeg dus om deze lip butter aan te schaffen.

Ik ben fan!

Daarnaast heb ik nòg een Favo. Die kunnen jullie wellicht al raden als jullie een trouwe lezer zijn van mijn blog....

Namelijk:


De Helping Hands van Lush natuurlijk! Ik verslind deze handcreme echt bij het leven. Het maakt voor mij niet uit of het nu zomer of winter is want met mijn beroep heb ik altijd behoefte aan een h(eerlijke) rijk voeldende handcreme. Deze ruikt niet overheersend en trekt snel in je handen zodat je weer snel aan de slag kunt met je fluweel zachte handen door de ingrediënten die erin zitten: lijnzaad olie, amandel olie, sheaboter en cacaoboter.

Van welke handcreme en lipbutter worden jullie happy (in de winter) ??





zondag 22 december 2013

100% Plantaardig shoppen

Ik ben nu een tijdje aan het experimenteren met plantaardig voedsel. Ik moet zeggen dat dit heel goed bevalt. Het is soms alleen moeilijk om eraan te komen voor een eerlijke prijs en soms moet je naar meerdere adresjes. Dat laatste is op zich niet zo heel erg, graag zelfs, maar soms heb je van die dagen dat je het jezelf niet moeilijk moet maken. 

Dus ik stel jullie voor aan een 100 % plantaardige webshop namelijk: www.veggiedeli.nl

Een webshop rijk aan tal verschillende producten waarvan ik een aantal van getest heb.


Helemaal gemaakt voor de tijd van het jaar: De Advents kalender. Elke dag mag je een vakje openen en komt er een 100 % suikervrij en vegan chocolaatje tevoorschijn die je lekker op mag peuzelen. Deze kalender is een aanrader voor volwassenen en kinderen. En hij ziet er ook nog eens leuk uit.


Met de kerstdagen is het heerlijk om een aperitief te nemen met bijbehorende lekkernij. Deze biologische cashew noten met een heerlijke pittige smaak en ook nog eens glutenvrij zijn een goede koop.


Een kauwgommetje moet niet alleen lekker zijn maar ook goed voor je gezondheid en je tanden. Deze zijn vrij van aspartaam en geschikt voor veganisten. De bovenstaande smaken zijn absoluut mijn favorieten.


Een maaltijd reep als tussendoortje moet in mijn ogen wel een gezonde factor zijn. En je moet er op een goede manier vol van zitten. Deze organische repen van Raw Bite voldoen precies aan mijn eisen en ze smaken ook precies naar wat erin zit. 


Zoals je ziet zijn deze truffels gemaakt van raw chocolade. Bevatten ze geen toegevoegde middelen zoals suiker, zijn ze soya en gluten vrij. Laat deze truffels dus voor een groot aantal publiek geschikt zijn enne beleef ultiem genot en laat ze smelten op je tong...... Mmmmmm!!!

 
De raw brownie's van happy kitchen zijn ook niet te versmaden. Het enige wat erin verwerkt zit is Raw chocolat en de aardbei of de bosbes. Want die mocht ik ook testen. Ik wil niet anders meer! DIT IS ZO LEKKER!


Framboos en aardbei veters je hebt ze ook van een bepaald ander merk waar kilo's suiker en zoetstoffen in worden verwerkt, waar je mega dorst van krijgt en waar kinderen mega druk van worden. Ja mensen toen ik klein was heb ik ze ook gegeten! Maar nu heb je deze van Candy Tree! Je proeft aardbeien of frambozen, er zit geen suiker in, en ze zijn geschikt voor veganisten.

 

Op het eerste gezicht zou ik ze aan niemand aanraden. Als je ze zo ziet liggen denk ik ook wat jij denkt. Maar niks is minder waar; deze plantaardige worstjes zijn gemaakt van sojabonen en paprika. En 100 % vegan en lekker!!
Het proberen waard dus.

Om jullie kennis te laten maken met alles wat Veggiedeli in huis heeft mag ik hierbij een KORTINGSCODE: 

dgwv5

 weggeven voor al mijn lezers. Deze code is geldig tot half januari. 

Lieverds! Maak er gebruik van en ik hoor graag van jullie!

Eet Smakelijk! 

maandag 9 december 2013

HSP

Voor de mensen die dit lezen zal een deel zich erin herkennen en een deel denken waar gaat dit over...

Ik ben Hoogsensitief dit betekent dat je alle stemmingen/gevoelens van andere mensen al aan kan voelen voordat iemand dit laat zien. Het is best heftig want je kan deze dingen ook overnemen en je zelf ook zo gaan voelen. En daarmee moet je uitkijken dat je niet leeg wordt gezogen zodat je er zelf aan onderdoor gaat. Dit is een lastig punt. Dat laatste daarmee moet ik uitkijken. Maar goede therapie, een strak dagritme en m'n oude leven loslaten heeft er al dusdanig voor gezorgd dat ik eerder mijn HSP in kan zetten in het positieve daglicht dan in het negatieve. Ik kan ook heel er emotioneel raken van mooie natuur/kunst foto's en bepaald soort muziek. In deze blogpost wil ik graag met jullie delen wat mij zoal aanspreekt. Ben benieuwd of er mensen zijn die zichzelf hierin kunnen herkennen. Lees de teksten/ beelden zonder meteen een oordeel te vellen maar laat het op je inwerken. Ben benieuwd wat het met je doet. Een deel is van internet geplukt en een deel is zelf gemaakt en soms met een beetje zelfspot.