Pagina's

zaterdag 22 februari 2014

Sample Sale: Modemusthaves Pop-Up

Hoi Iedereen,

Gisteren was ik naar de (3 dagen durende) sample sale van Modemusthaves! 

Modemusthaves is gestart door Elise zo'n 2 jaar geleden en inmiddels uitgegroeid door 1 van Nederlands' grootste mode webshops.

Gisteren toog ik met een vriendin richting de Haarlemmerdijk 41 in Amsterdam waar deze pop-up store gevestigd. Het was overduidelijk dat deze webshop populair is want er stond een enorme rij buiten te wachten. Wij sloten aan en mochten na anderhalf uur wachten, fotoshoot en parfum test naar binnen. De super cute pop-up store hing vol met items die ik al had gespot op de app. En hoe hebberig wordt je dan als de kortingen oplopen tot zo'n 80%???

Ik nam het volgende mee:

- zwart biker jasje voor in het voorjaar. Met studs op de schouderpartij en vlindervormige rits die ook zijn bewerkt met studs. Het model is uiteenlopend en lekker stoer! €25 


- IT-shirt wit met de tekst: 'Last Clean T-shirt; i'ts laundry day. Leuke pakkende tekst en een tekst die wel op mij van toepassing is. ;-) €10


- Biker shoes: met gouden details en een klein hakje. Het model maakte mij verliefd! €10


- IT trui 'hipster' zoals je al op bovenstaande foto ziet zwart met witte letters. Ik hou wel van opvallend! De kwaliteit is katoen met aan de binnenkant een heerlijk zacht stofje. €10


- Super leuk tuniek jurkje. Dit is geen katoen maar viscose. Normaal gesproken ben ik daar niet zo van maar deze kon ik niet laten hangen. De onderkant is golvend en aan de achterkant zit een gouden ritsje. De kleuren zijn: groen/zwart/rood en wit en het heeft een leuk Aztek printje! €10

 

En deze leuke stoffen Limited Edition tas kreeg je er gratis bij als je voor €20 of meer kocht. De tekst is ook op mij van toepassing maar ach op welke 'fashionista' niet ?! ;-) 

Ook kreeg ik nog een verlaat b-day present van vriendinnetje: een snorren horloge. :-) is ie niet mooi?! 


En nu vragen jullie je misschien af wat dit met mijn lifestyle te maken heeft. Ik koop zoveel mogelijk tweedehands vintage kleding maar ik vind het leuk dit met 'nieuw' te combineren maar er niet de 'nieuwprijs' voor te betalen! En aangezien  ik deze style ook super vind, vond ik dit een goede reden dit aan mijn collectie toe te voegen. En bovendien: in mijn opinie is het over 10 jaar nog steeds HIP!  


Voor wie vandaag en gisteren gemist heeft, morgen is je LAATSTE KANS!
Open: 10-18u. Haarlemmerdijk 41

Wie is er ook geweest?! Wat kocht je?!

Laat een reactie achter!!

X Maartje

P.s: Like en Deel deze blog. Volg mij hier/ op Twitter: moow23, op Facebook: De Groene Wereldverbeteraar. Op instagram: De Groene Wereldverbeteraar en hou de updates in de gaten!

zondag 16 februari 2014

VitaminBoost vs Verhuizen

Hoi Iedereen,

Het was even een tijdje stil rondom mij. Maar wel om de volgende reden: ik heb een huisje in Amsterdam weten te bemachtigen en ga daarbij ook nog eens het ouderlijk huis verlaten. Er staat dus veel op de planning in verband met uitzoeken/ wegdoen/ meenemen/ inpakken/ verkopen etccc...

In al die jaren dat ik thuis heb gewoond heb ik het Blond Amsterdam servies gespaard én ben ik gek op retro spulletjes en mijn inrichting zal dus een mix worden van dat alles. Ik hou ook wel van een beetje kleur in huis. Onderstaande foto geeft dat goed weer.


Voordat je aan een nieuw huis begint is het goed om een planning voor jezelf te maken met hoe je je huis er ongeveer uit wilt laten zien. Ik heb een 'moodboard' voor mijzelf gemaakt voor elke ruimte in huis. Dit zorgt voor duidelijkheid en rust in je hoofd.
Je kan dan dus ook heel zorgvuldig inpakken zonder dat je gestresst raakt.

Tussen alle bedrijven door had ik ook 'Me Time' nodig zoals ik dat noem.

Dus ging ik gisteren eerst even los tijdens een Lesje Zumba in de sportschool en daarna lunchen met een vriendinnetje bij de VitaminStore/ VitaminBoost Lunchroom in Amstelveen. 

Deze lunchroom van het keten VitamineBoost is opgezet door Alain en z'n compagnon Koert. Alain is namelijk al sinds zijn studie inspanningsfysiologie bezig met het menselijk lichaam en de invloed van voedingssupplementen. Na die afgerond te hebben besloot hij samen met zijn compagnon de 'Vitaminstore' op te richten met als motto; gezondheid op een positieve en persoonlijke manier benaderen.

Dit is goed gelukt want inmiddels zijn er 23 vitaminstores en 5 vitaminboost juicebars inclusief de lunchroom in Amstelveen Stadshart. Naast deze bars en stors hebben ze inmiddels ook een 'Vitaminmagazine' en kan je online je producten bestellen via de webshop.

De uitstraling van de Lunchroom past precies bij het concept vind ik. De kleuren van de superfoods/groentes en fruit vindt je weer terug in de inrichting in de vorm van houten tafels en banken/ leuke plant op tafel met een fris ogende plant erin en een knalgroene bloempot. Ook staan er her en der grotere planten die het concept nog eens extra benadrukken maar ook een duidelijk beeld geven waarvoor een lunchroom bestemd is. Het personeel is te herkennen aan blauwe shirts met VitamineBoost erop geschreven. 

En op de borden staat precies aangegeven welke soorten smoothies er zijn/ welke stemming erbij hoort/ welke grootte je je smoothie wilt hebben/ wat de ingrediënten zijn/ welke Boost je uit kan kiezen en wat de prijzen zijn. Zo is dit ook vermeld bij de extra's zoals bijvoorbeeld een kop witte of bruine chocolade melk met bijvoorbeeld rode peper (ja echt waar!) erdoorheen of gewoon een lekkere bak chai latte.

En natuurlijk kan je ook kiezen uit een lekker broodje of een salade en ook daar kan je precies zien wat het inhoudt.

We namen allebei een groene smoothie bestaande uit verschillende soorten groente en fruit en als 'Boost' een extra superfood. Ik koos voor Tarwegras.

Ook nam ik een maaltijd salade met brood van bakkerij Hartogs, kokosboter, sla, venkel, avocado, chai bessen, komkommer, selderij en een bio eitje!

Daarvan heb ik ontzettend genoten. En wil zeker nog meer van deze producten uitproberen/reviewen!!



Mocht je na je 'Healthy Lunch', want dat was het, nog behoefte hebben aan wat superfoods dan kan je die meteen kopen in de VitaminStore naast de Lunchroom!!

We werden ook nog gefilmd voor een item voor het RTL journaal over superfoods. Dat trouwens op 15-02-14 is uitgezonden in het Journaal van 19.30 (maar we waren erg blij toen we ontdekten dat we uit het item 'geknipt' waren. ;-)) 

En na de heerlijke lunch vertrokken we richting de H&M en de Zara om organic cotton babykleertjes aan te schaffen voor Geesje haar baby in the belly!!

X Maartje




donderdag 13 februari 2014

Cottons

Je maandelijkse periode is weer aangebroken. Je haast je naar de winkel om tampons of maandverband te kopen terwijl je eigenlijk gewoon het liefst met een dekentje op de bank wilt liggen kijken naar je favo soaps met een lekkere zak M&M's er naast.....

Vanaf nu kan dit ook gewoon en voel je je wel heel comfortabel. 

Ik heb het over Cottons! Cottons is een merk speciaal voor 'down under'.

Cottons heeft verschillende soorten maandverband, inlegkruisjes en tampons van 100% katoen ontwikkeld zonder bleekmiddelen zoals chloor en dus volledige hypo allergene bescherming !!


Van de tampons is dit een kleine meeneemverpakking. Ideaal voor onderweg en het karton bespaart ook het milieu.


Zoals je kan zien is er op de verpakking precies aangegeven wat het absorbeert. Is het superdun van katoen en heeft het vleugels.


Dit maandverband is speciaal voor de nacht. Goed absorberend zoals je kan zien en ook met vleugels!

Daarnaast is er ook nog kraamverband voor als je net bevallen bent!! 

En wat nou zo leuk is; je hoeft nooit meer naar de winkel te rennen want er is een webshop: www.cottonswomen.nl en je kan een heus 'tamponnement' afsluiten! Een abonnement speciaal voor 'down under' 

Kijk voor de abonnementen/ producten op bovengenoemde site!!

Ik kan jullie dit allemaal echt aanbevelen! Het maandverband voelt zacht en licht aan en je voelt het niet zitten evenals de tampons. 


zaterdag 8 februari 2014

DIY schortjes maken

Vanavond heb ik weer een DIY momentje gehad. 

Ik werk namelijk ook nog in de kinderopvang en probeer ook daar een zo groen mogelijke leefstijl aan te houden.

Daarom deed ik het volgende:

- ik hing een briefje op de deur dat ik oude overhemden zocht.

- ik zamelde oude overhemden van de papa's in.



- ik pakte de schaar en knipte de mouwen en een deel van de onderkant eraf.




- ik schreef leuke teksten met de textiel stift op de overhemden.






- en klaar is Kees!



Wat vinden jullie van deze DIY?! 

Laat een reactie achter!

vrijdag 7 februari 2014

'Hotspot' De Weggeefwinkel

Vandaag toog ik naar Amsterdam West- Geuzenveld. Ik had op Facebook namelijk gelezen dat daar een weggeefwinkel zou moeten zijn....! En gezien mijn voorliefde voor alles met een verhaal moest ik natuurlijk een kijkje nemen!!!



De deur ging open en.......

Wat een gastvrijheid, wat een ontvangst!!! Voor iedereen staat de deur altijd wagenwijd open op de Nolensstraat 21!!! 





De weggeefwinkel is ontstaan via een burentraject om de buurt wat meer leefbaar te maken en je buren en buurt te leren kennen. Wat begon met gratis boeken is uitgelopen op een heuse winkel met alles wat je je maar bedenken kan. Mensen uit de wijde omtrek brengen overbodige spullen die zonde zijn om bij de straat te zetten, vervolgens komen meest buurtbewoners weer leuke pareltjes scoren, maar ook voor een praatje, advies of een kopje thee is de weggeefwinkel open!! 

Ik ging er samen met een vriendinnetje naartoe ( en wij wonen niet in de buurt) en ook ons hartje ging sneller kloppen bij dit geweldige initiatief.



Want inderdaad ik schreef, -meest buurtbewoners- komen naar de weggeefwinkel. Maar deze 'Hotspot' is voor iedereen toegankelijk!!! Dus heb je nog 'dingen' in je kast/vensterbank/kelderkast/schuur of een andere plek liggen, die liggen te verstoffen en waar je toch niks mee doet, of zoek je dat ene geweldige boek/kopje/kledingstuk of een ander pareltje?! 

Weggeefwinkel Geuzenveld 'Is The Place To Be' 


Ook kinderen en/of met hun ouder(s) kunnen hier hun slag slaan. Of als je een leuk cadeautje nodig hebt....


Eindeloos veel boeken.... Van bestsellers tot boeken van het eerste uur tot spirituele, studie en kinderboeken.


Studentikoos geworden?! Of gewoon een gezellig feestje?! De perfecte glazen niet in huis of een krap budget?! 

Je kan ze ook na je party weer terugbrengen!!


Lekker vintage door het leven gaan of een trui voor Warme Truien Dag scoren?!

Salsa schoenen nodig ?! 

Is onderstaande blouse die vriendinnetje S. Scoorde niet geweldig?! 



Zij nam ook nog een aantal andere pareltjes mee.

En ook ik ging niet met lege handen naar huis.

Ik nam twee overhemdblouses, een retro tafelkleed/theedoek/pannenlap en kussenhoes mee naar huis!!



En hoe blij ben ik met dit tafelkleed!!! Mijn oma had dit tafelkleed ook. Maar na haar overlijden is het verdwenen. Dus ik was super super blij met dit kleed ook omdat het voor mij een emotionele waarde heeft!

Tot slot:

Wat vinden jullie van dit initiatief?!

Zou je dit ook in jouw buurt willen hebben?!

Zou je mee willen werken aan zo'n plek in jouw buurt ?!

En laat mij even weten wanneer jij naar deze geweldige hotspot bent geweest!!

Dit kan door onder deze blog een reactie achter te laten!

Like ook even de pagina op Facebook van de weggeefwinkel Geuzenveld of volg ze op Twitter!!!

Like ook even mijn pagina of volg mij op andere social media dan zie je vanzelf nieuwe updates voorbij komen.

Twitter: moow23
Facebook: de groene wereldverbeteraar
Instagram: degroenewereldverbeteraar 





 

Warme Truien Dag 2014

Wel eens van Warme Truien Dag gehoord?!

Lees dan nu verder ;-) 

Vandaag is het Warme Truien Dag!!! Dit is een initiatief van GreenChoice en Klimaatverbond.

Het concept is simpel:

- trek een warme trui aan


- zet de verwarming lager
- bespaar 7% energie per graad en dus 7% minder Co2 uitstoot.

Dit kun je natuurlijk ook doen op je werk, op school of waar je dan ook bent vandaag! Maar niet alleen vandaag! Dit is iets wat we vaker zouden moeten doen.

Hoe pak jij dit aan?! 

Vindt je het een goed initiatief?!

Laat een reactie achter onder deze blog!

Instagram: degroenewereldverbeteraar 
Facebook: de groene wereldverbeteraar
Twitter: moow23 

Voor meer informatie over deze dag check:

www.warmetruiendag.nl 









donderdag 6 februari 2014

Groen met HEMA: Voorjaar 2014

Vandaag was ik op het HEMA hoofdkantoor om de nieuwe voorjaars collectie te mogen bewonderen.

Bij binnenkomst en na registratie werden we, Jorienke.nl en ik wat drinken aangeboden. 

Aangezien ik dol ben op groene sapjes koos ik meteen daarvoor.

 
Dit is: wortel, mango, appel

 
En dit is: komkommer, appel.

De onderstaande vond ik het lekkerst omdat deze lekker verfrissend is en een goede, niet overheersende smaak achterlaat in je mond.

Wil je wat meer 'bite' dan ga je voor de eerste variant.

Het is 100% puur. Zonder toevoegingen.

Ze zijn te verkrijgen in alle 'Take Away' vestigingen in Nederland vanaf week 14.

Over 'Groen' en 'Biologisch' gesproken....

HEMA gaat goed mee in de tijd! 
Anno 2014, week 14, kan je in de zit horeca van HEMA namelijk Biologisch Yoghurt (roomijs) bestellen.

Er zijn een aantal varianten namelijk:

- Biologisch Yoghurt IJs Bosvruchten
- Biologisch Room IJs Vanille/ Aardbei
- Biologisch Room IJs Chocolade
- Biologisch Room IJs Vanille

En last but not least is er ook aan de kinderen gedacht:

- Biologisch Room IJs die kinderen zelf kunnen versieren met de verschillende toppings zoals: aardbeien, smarties, chocoballetjes, nootjes en slagroom!!

En natuurlijk nam ik ook de proef op de som! Ik kon natuurlijk niet achterblijven...

Ik koos voor Biologisch Yoghurt IJs met Bosvruchten en wat was die lekker!!!!

Je krijgt een gigantische ijs coupe met ijs in een meeneem verpakking. Je ziet de kleur van de Bosvruchten al in het IJs verwerkt zitten. En wanneer je het proeft, proef je de natuur. Pure ingrediënten, niks geen conserveringsmiddelen of andere toegevoegde waardes...... Heerlijk! Ik ben verslaafd! Ook aan de mooie verpakking! Het spreekt Biologisch Puur Natuur!!


MMmmmmmmm!!!!!


Uiteraard kan je ook genieten van het standaard Biologische assortiment bij de HEMA aan levensmiddelen..... Een kleine greep: 






Hoe vinden jullie deze toffe producten ?! Helemaal HEMA????
Zou je het gaan kopen?! 

Over Groen gesproken......

Tuinieren maakt een mens blij, lekker met de handen in de aarde wroeten, genieten van de buitenlucht, hoofd leegmaken, tuinkruiden zaaien......

HEMA heeft handige verpakkingen zodat je direct zelf aan de slag kan met je eigen mini kweektuintje!


Met dit Greenhouse kan je aan de slag voor je eigen moestuintje!!

De 'Moes' kan bestaan uit de volgende ingrediënten:


Of de volgende met een handig kweekbakje erbij:



Zie hier het uiteindelijke resultaat van de basilicum!!! Eet smakelijk!!

Ook nog even de nieuwe tools showen voor de mensen die bijvoorbeeld geen zwarte vingers willen krijgen of et ergonomisch willen toepassen:



Ik vind de lay-out van de producten heel erg spreken. Het is duidelijk wat erin zit. Er staat duidelijk beschreven hoe je te werk moet gaan en het verpakkings materiaal is vriendelijk en goed voor het milieu.

En als we dan toch bezig zijn dan wil je ook een goed outfit want van tuinieren krijg je het warm: 






Dan hebben we hier de 'natural' lijn voor de huid. Maar pas op. Als je een super gevoelige allergische huid hebt, dan moet je deze producten laten staan. Er zitten hier uiteraard planten in verwerkt maar juist dat maakt overgevoelig. De Allergenen die erin zitten foppen je namelijk.

Ik vind het aan de andere kant wel heel prettig dat HEMA de natuurlijke kant van zichzelf laat zien ook in huidverzorging. 

En dan nog even dit:

We kregen nog even een staaltje geschiedenis mee van HEMA toen en nu: een greep uit de collectie van vroeger..... Ik ben verliefd!!


Te gek toch die flesjes!!!!

 
En deze dan!! Mag ik terug in de tijd?!



En dit is dan vast een lekker tussendoortje !!! En nog verantwoord ook!! Voor allerlei activiteiten voor jou ( en je kind) maar Jip en Janneke zijn al zo vintage als ik weet niet wat!!

Check dus ook even de nieuwe lijn voor dit voorjaar!!


Is het niet zoet?! 


Inclusief een lieve opblaasbare Takkie! Die je mee kan nemen naar het Zwembad!! 

En zoals het in het boek vermeld staat: 

'Takkie is Zoek' dat zal nu niet meer kunnen gebeuren met zo een levensgrote Takkie onder je hoede!!

Lieve Volgers,

Wat vinden jullie van de groene lijn van de HEMA?! 

Laten jullie een reactie achter?!

Volg mij ook op Facebook:
Degroenewereldverbeteraar 

Instagram:

Degroenewereldverbeteraar 

Bloglovin':

Degroenewereldverbeteraar 

En Twitter:

Moow23