Pagina's

zondag 2 maart 2014

Happy with Return To Sender

Hoi Allemaal,

Wat is het de afgelopen dagen toch een heerlijk weer buiten. Gisteren is de metheologische lente begonnen en dat is goed te merken. Iedereen heeft een winterslaap gehouden en komt weer naar buiten, terrasjes zitten vol en iedereen is aan het shinen!

Om je nog meer te laten shinen, heeft HEMA in samenwerking met Return to Sender onder andere een aantal handgemaakte sieraden op de markt gebracht die, behalve mooi ook vrolijk zijn. Perfect voor de lente dus! 


Dit armbandje van masai kraaltjes is handgemaakt. ( materialen: hout, glaskralen, masai kralen, keramiek, touw en brass) de materialen worden deels ingekocht en deels zelfgemaakt. Dankzij het maken van sieraden hebben vrouwen een eigen inkomen en kunnen de kinderen naar school, hebben ze elke dag eten en drinken, kunnen ze wonen in een huisje van steen en hebben ze elektriciteit en water.
Er zijn 6 verschillende armbandjes.
En doordat het touw aan elkaar is geknoopt kan je ze op je eigen maat afstellen! Heel handig! 

Aangezien je meestal niet een hele grote tas mee wilt nemen heeft Return to Sender ook daar aan gedacht en een super mooi tasje ontworpen. Het tasje komt uit New Delhi (India) en is gemaakt in een familie bedrijf dat mode accesoires maakt. De stof wordt geweven en vervolgens met de hand geborduurd met fel gekleurd draad en pailletten. Door het maken van de tasjes bouwen de producenten aan een duurzame toekomst. Ik vind het tasje heel fijn aangezien je het kan dragen als een clutch maar ook over je schouder.




Dit zijn mooie kettingen uit Thailand het is in een familiebedrijf gemaakt dat bijna bestaat uit alleen maar vrouwen. Het bandje is op de markt gekocht en het hartje is gemaakt van keramiek, waarbij het logo er met een stempel is ingedrukt. Vanwege Thaise gebruiken en het boeddhisme kent het bedrijf een goed personeelsbeleid. Daardoor ontvangen de vrouwen een eerlijk inkomen. Aangezien ik het boeddhisme heel mooi vind en de achtergrond van deze ketting kan waarderen wordt dit een musthave in m'n collectie!

Hebben jullie tot nu toe al een favoriet?!

Je kan natuurlijk ook je eigen Feestje bouwen en bij een feestje horen slingers!


Deze van papier geproduceerde, en met de hand gemaakte slingers worden gemaakt binnen een stichting die vrouwen werkgelegenheid biedt vanwege het door mannen gedomineerde Nepalese leven. Er zijn 3 verschillende slingers die onder andere zijn gemaakt van: wolvilt, en bast van de Lokta plant en zijn tevens milieuvriendelijk. Met de vrolijke kleuren van de slingers kan je feestje in elk geval niet meer stuk.
Uitnodigingen kan je maken met het daarvoor bestemde milieuvriendelijke papier.


Buiten deze producten zijn er ook nog leuke andere producten van dit merk. Welke dit zijn laat ik voor wat ze zijn. Ik zou zeggen neem eens een kijkje bij deze prachtige producten in de HEMA!!

Xx Maartje 

Instagram: degroenewereldverbeteraar 
Facebook: de groene wereldverbeteraar
Twitter: moow23 

Like/share and follow !

Thanxxx!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter