Pagina's

zondag 1 maart 2015

Good Cocoa, Better Chocolate

Het succesvolle Chocoa Festival waar ik vorig jaar over schreef : http://degroenewereldverbeteraar.blogspot.nl/2014/03/chocoa-festival.html?m=1 

Vind aankomend weekend (5 tot 9 maart) plaats in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Op deze historische handelsplek komen: cacaohandelaren, chocolademakers, patissiers, en andere profs uit de internationale chocoladewereld bij elkaar. 

- Chocoa Trade Fair 5 & 6 Maart: proeven, keuren en handelen.

- Chocoa Congres 6 Maart: tijdens dit congres bespreken professionals uit de cacao-industrie en de handel de kansen en de bedreigingen van de wereldwijde ontwikkelingen op het gebied van duurzame cacao.

- Chocoa Festival 6,7 en 8 Maart: op meer dan 50 stands kan er worden geproefd, gesnoept en gekocht. Ook in combinatie met bieren, wijnen en ander lekkers. ( zie voorproefje onderstaand) en informatie over de herkomst en dergelijke (vorig blog).

MAAARRR:

Afgelopen woensdag was ik bij de pers conferentie in het Hilton Hotel in Amsterdam voor een letterlijk voorproefje. Want wie na het Chocoa Event nog niet uitgesnoept is kan voor dit uitgebreide menu terecht in het Hilton. 

Kijken jullie mee?

We werden ontvangen door de directeur (Roberto zelf Italiaan en groots chocolade freak) van het Hilton Hotel), Caroline (organisator van het Chocoa event en chocolade sommelier van beroep) en Jack (mede organisator van Chocoa) 

Deze drie mensen vertelde wat over de herkomst van de chocolade (zie vorig blog), we deden een poging om live contact te hebben met de cacao plantage zodat we met eigen ogen konden zien hoe de chocolade gemaakt word. Helaas was de verbinding niet in orde maar zorgde Caroline ervoor dat we een chocolade proeverij kregen. Om zelf kennis te maken met verschillende soorten chocola, de structuur, geur en de tal van verschillende soorten chocola aldanniet verwerkt in de meest goddelijke gerechten. 

Onderstaand de menu kaart:



Ik zal jullie laten zien wat deze gerechten inhielden en ik was versteld van het feit dat je met chocolade zoveel kanten op kan. Het zou nooit in mijn hoofd zijn opgekomen om chocolade te combineren met zeer hartige gerechten. Bijvoorbeeld: 'Patatas' of 50+ kaas. 

Dat dit mogelijk is en ontzettend lekker geven onderstaande foto's voor jullie weer:

- Pan Con Chocolate:


-Pulpo al Olivo:


- Yuca Frita Con "Chilata"


- Fagottino di oca al Cacao:


- Tagliolini al cacao, funghi al Gorgonzola:


- Caldo e freddo:




Deze gerechten werden geserveerd met de meest geliefde speciaalbieren waaronder een heerlijk 'Westerdoks' biertje! Was mijn favoriet! 


En na afloop kregen we (H)eerlijke chocolade mee om thuis te proeven! 
Alsof dat nog niet genoeg was geweest! 



Voor wie meer wilt weten over alle events rondom 'Chocoa', herkomst, tickets, adres, tijden etc.....

Check: www.chocoa.nl














Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter