Pagina's

zaterdag 14 februari 2015

DIY: Muts breien met breiring

Vandaag heb ik een leuke DIY voor jullie. Ik ben momenteel namelijk zeer verslaafd aan het breien van mutsen en niks is makkelijker dan dit te doen op de breiring.

Wat heb je nodig?

- een kromme naald
- een breiring 
- (verschillende kleuren) wol
- schaar
- grote naald




• Stap 1: 

Bepaal welke maat muts je wilt maken. Dit doe je door de breiring over het hoofd te tillen en te laten landen op de schouders. Dan heb je de goede maat bij de persoon. En zoek daarna de kleur(en) wol uit die je wilt gebruiken.

• Stap 2:

Pak het beginpunt van de wol en draai dit tot 20 centimeter om de pin die op dr rand van de breiring te vinden is.


• Stap 3:

Begin bij de grote rechtopstaande pin op de breiring en wikkel de andere kant van het draad met de klok mee eromheen.



Doe dit vervolgens bij alle pinnen totdat je weer bij het beginpunt bent. Doe het dan nogmaals een tweede ronde. Als je weer bij het beginpunt bent zitten er om elke pin 2 lusjes.


• Stap 4:

Neem nu je kromme naald (roze in mijn benodigdheden) en steek het in de gleuf bij de eerste pin onder de onderste lus en haal de onderste lus over de bovenste lus heen. Doe dit totdat je weer bij het beginpunt bent met elke pin met lussen. Daarna wikkel je weer een keer je draad om alle pinnen zoals uitgelegd bij stap drie en herhaal dit proces daarna weer. Doe dit een X aantal keer en pas tussendoor of de muts goed genoeg is om te passen. (Bij een muts voor volwassenen heb je ca 40 rondes nodig) 






• Stap 5: 

Wanneer je vindt dat de muts klaar is moet je hem gaan afhechten. 
Je draait de draad vanaf het beginpunt twee keer om de hele ring heen en knipt dan het overige wol eraf. Je hebt nu een lange draad over. 


• Stap 6:

Je pakt de rechte naald en doet de draad erdoorheen. 
Daarna ga je bij de eerste pen van de breiring met de naald onder het lusje de gleuf in en haalt het draad er helemaal doorheen. Vervolgens ga je naar de tweede pin en de rest en herhaalt deze stap totdat je weer bij de tweede pen bent. Je ziet nu dat het rondje is gesloten.


• Stap 7:

Nu kan je met de kromme naald heel voorzichtig alle lusjes van de breiring afhalen 1 voor 1.
Zodra dat is gelukt kan je met het touw waar je rode naald nog aan vast zit de bovenkant van je muts dichttrekken. Dit is de bovenkant van je muts. Daarna steek je de naald door de kruin van de muts naar de binnenkant en keert de muts binnenstebuiten. Je steekt de naald een aantal keer kruislings door het gat om dat te kunnen dichtten. Mogelijk zijn er nog wat overige draadjes die uitsteken deze kan je ook ter plekke doorsteken en met een lus een knoop maken om het af te hechten. Als je dit gedaan hebt, knip je de overige draden af en is je muts klaar!!

• Stap 8: Je muts is KLAAR voor gebruik! 




Hoe vinden jullie deze DIY? Ben je inmiddels zelf begonnen met het maken van een muts? 
Laat hieronder je reactie achter! 

 






Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter