Pagina's

woensdag 18 februari 2015

Granny's Finest

Op de MINT Fair maakte ik kennis met een heel leuk, duurzaam maar ook sociaal merk. 

Granny's Finest laat eenzame ouderen hun handwerk verrichten in groepsverband. Op veel plekken in Nederland zijn deze groepen. 

Alle producten die klaar zijn worden voorzien van een label en een kaartje met de naam van de maakster. Ook staat er een speciale code op die je op de website: www.grannysfinest.com kan invoeren. Je maakt een foto van jezelf met de accessoire en schrijft er een leuke tekst bij. De Granny ontvangt dit dan in de vorm van een ansichtkaart waarmee je de Granny laat genieten van jouw aankoop en je dus hebt bijgedragen aan de socialisatie richting de Granny. 

De opbrengst van de artikelen van Granny's Finest komen ten goede aan groepsreizen voor de Granny's om ze op die manier in de watten te leggen en te bedanken voor hun werk. En uiteraard eenzaamheid tegen gaan door het ontmoeten van andere Granny's!

Jij kan je ook aansluiten bij een groep Granny's als begeleider. Je leert de kneepjes van het vak als breister en we zeggen niet voor niets: 'Jong gedaan is oud geleerd'. 
Daarnaast kan de Granny ook weer veel van jou leren rondom jouw leven. En is het dus heel gezellig. Daarnaast help je de Granny als ze bijvoorbeeld iets niet goed meer kan zien. 

Aangezien ik zelf ook welzijnswerker ben sta ik heel positief in dit project. De vergrijzing in Nederland wordt steeds groter en dus ook de eenzaamheid. Het is mooi om te zien dat er steeds meer initiatieven als dit worden ingezet. Iedereen blij! 

 Er worden verschillende designs en collecties gemaakt zoals sjaals, handschoenen, hoofdbanden, mutsen etcc. En nu is er ook zelfs een baby collectie gemaakt van Alpaca wol door de Granny's. 

Ikzelf kreeg een mooie grijze hoofdband cadeau. Precies mijn kleur en hij prikt niet en is behalve heel stijlvol ook lekker warm. 
Hieronder show ik hem.




Nu ben ik natuurlijk benieuwd wat jullie ervan vinden.... Ken je het merk al? Zou je het overwegen om hier iets van aan te schaffen? 
Laat het mij weten in een reactie!
En maak jezelf lid van mijn pagina door op Volgen te drukken onderaan mijn pagina! 

Liefs! 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter